Belgyógyászati vizsgálataink

Mikor forduljon belgyógyász, gasztroenterológus szakorvoshoz ?

Érdemes belgyógyász, gasztroenterológus szakorvoshoz fordulni, ha a következő tüneteket észleli: Gyomorégés, gyomorpanaszok, máj és epehólyag körüli rendellenességek, epekő, epeműtét utáni problémák, hasnyálmirigy-problémák, a székelési szokások megváltozása, véres széklet, emésztési zavarok, hasi fájdalom, gyomorégés, székrekedés, haspuffadás, teltségérzet, rossz lehelet, émelygés, hányinger.

Szolgáltatásaink:

Általános belgyógyászat

Általános belgyógyászat

A konzultáció és általános belgyógyászati szakvizsgálat keretében lehetősége van belszervi illetve belgyógyászati panaszainak részletes értékelésére, megbeszélésére és kezelésére. A belgyógyászati szakvizsgálat során az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum belgyógyász szakorvosai általános belgyógyászati jellegű komplex fizikális szakvizsgálatot hajtanak végre, melyhez minden esetben EKG vizsgálat és annak értékelése, valamint vérnyomás mérés is tartozik.

Belgyógyászati labordiagnosztika

Belgyógyászati labordiagnosztika

A belgyógyászati labordiagnosztika általános képet ad a belgyógyász szakorvosnak a létfontosságú belszervek alapvető funkcióiról. Teljes vérkép, Prothrombin (PT), Szérum glukóz, Natrium szérum (Na), Kálium szérum (K), Karbamid (CARBA), Creatinin szérum (CREA), GOT, GPT, Gamma GT (GGT), Alkalikus fosztatáz (AP), Triglicerid (TG), Húgysav szérum (SHU), Koleszterin (CHOL), LDL-koleszterin (LDL), Vérsejtsüllyedés (VVS), Összfehérje szérum (OFEH), Albumin szérum (ALBU)

Kombinált széklet szűrővizsgálat

Kombinált széklet szűrővizsgálat

A kombinált széklet szűrővizsgálat tartalmazza a széklet calprotectin számának vizsgálatát és a széklet vér vizsgálatát. A széklet calprotectin tartalmának meghatározásával következtetni lehet a korai gyulladásos bélbetegségekre, bélgyulladásra. A széklet vér vizsgálata a székletben nyomokban előforduló vér kimutatására szolgál. A teszt pozitivitása már korai stádiumban jelezhet betegséget, amikor a széklet még normálisnak tekinthető.

Helicobacter pylory teszt

Helicobacter pylory teszt

A Helicobacter Pylori a legelterjedtebb emberi gyomor-bélrendszeri kórokozó. Hazánkban a felnőttek átfertőzöttsége 50-60 százalék közötti! Amennyiben tisztázatlan gyomorpanaszai vannak, esetleg volt már korábban gyomor vagy nyombélfekélye, esetleg családjában jellemző, vagy előfordult már gyomor daganat, jelentkezzen vizsgálatra! Orvosaink a fertőzés jelenlétét könnyedén megállapítják, illetve kizárják a C14 UBT (urea kilégzési teszt) Helicobacter pylori kilégzési teszt segítségével.

Ételallergia teszt

Ételallergia teszt

Amennyiben ételallergiára utaló tüneteket észlel (szájzsibbadás, viszketés, kiütések, hasmenés, légzési nehézségek stb.), akkor érdemes bejelentkezni ételallergia tesztünkre. Az ételallergia teszt gyors és egyszerű. Vérből akár 36 féle alapvető élelmiszer IgE ellenanyagát lehet megvizsgálni! Az ételallergia teszt által kimutatott, allergiás reakciót kiváltó élelmiszerek diatetikai tanácsadónk segítségével könnyedén kihagyhatóak az étrendből.

Laktóz H2 kilégzési teszt-Tejcukor érzékenység

Laktóz H2 kilégzési teszt-Tejcukor érzékenység

A tej és az egyes tejtermékek fogyasztása okozhat hasi panaszokat, például haspuffadást, fokozott gázképződést, hasmenéses rohamokat, hasi görcsöket. A tünetek hátterében gyakran a tejcukor érzékenység áll. Klinikánkon a laktóz H2 kilégzési teszt segítségével vizsgáljuk a tejcukor érzékenységet. A laktóz H2 kilégzési teszt fájdalommentes és 120 perc alatt kimutatja a tejcukor bontó enzim (laktáz) hiányát vagy csökkent aktivitását, valamint a vékonybél dysbacteriosist.

Laktulóz H2 kilégzési teszt-Vékonybél tranzit

Laktulóz H2 kilégzési teszt-Vékonybél tranzit

A funkcionális, krónikus hasmenéses panaszok, puffadás hátterében gyakorta a vékonybél tápanyag tranzit (szállító) sebességének felgyorsulása vagy a vékonybélben történő kóros baktérium flóra felszaporodása (dysbakteriosis) áll. Laktulóz itatásával kombinált H2 kilégzési teszttel nemcsak a vékonybél tranzit idejét mérhetjük, hanem a vékonybél esetlegesen megváltozott kóros baktérium flórájáról is információkat kaphatunk.

Egyéb orvosi szolgáltatásaink

Centrumunkban folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal várjuk kedves pácienseinket. Jelenleg elérhető: Gasztroenterológia ∙ Fájdalommentes endoszkópia ∙ Kapszula endoszkópia ∙ Széklet- és teljes tápcsatornai szűrővizsgálatok ∙ Komplex szűrővizsgálatok ∙ Somatoinfra diagnosztika ∙ Egészségmegőrző programok ∙ Ultrahang diagnosztika ∙ Reumatológia ∙ Manuál- és fizioterápia ∙ Kardiológia ∙ Nőgyógyászat ∙ Urológia ∙ Proktológia ∙ Masszázs ∙ Sensolite polarizált fényterápia.

Úgy gondolja allergiás valamelyik ételcsoportra?

 

Kapcsolodó műveletek panelje